donderdag 1 november 2012

Recept: Noten-karamel Taart

Bij de herfst vind ik dit echt een heerlijke taart. Karamel en noten vind ik echt bij de herfst passen. Daar past volgens mij deze taart ook heerlijk in dit seizoen. Dit betekend niet dat je hem natuurlijk niet in de zomer kan maken. Veel bakplezier.

Wat heb je nodig:

350 gr Bloem
150 gr Suiker
225 gr zachte boter
8 gr vanille suiker
1 ei

Voor de vulling:
 2 eetlepels water
150 gr suiker
250 ml slagroom
350 gr gemende noten (pecan, walnoten, hazelnoten)

Hoe maak je het:

Meng en kneed de bloem, suiker, vanillesuiker, ei en de boter tot dat het een mooie bal vormt. Leg dit in de koelkast ongeveer een uur tot dat hij mooi stevig is geworden. Maak intussen de vulling. Hak de noten grof. Doe de suiker met het water in een pan en laat het caramelliseren. Pas op dat de suiker niet verbrand. Roer vervolgens scheutje voor scheutje de slagroom erbij (als je dit te snel doe dan is de kans groot dat het over de pan heen gaat.) Roer vervolgens ook de noten erdoorheen. Even laten koken en hierna laat je de massa afkoelen.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed met 2/3 van het deeg een springvorm van 24 cm die ingeboterd is. Doe het karamelmengsel in de spingvorm. rol het laatste deel van het deeg uit en leg dit op het karamelmengsel. Kluts het ei en smeer hiermee de bovenkant van de taart in.

Plaat de vorm in de oven en bak hem in 1 uur gaar. Laat de taart afkoelen Decoreer hem eventureel met gesmolten chocolade en/of noten. Pas op verslavend en machtig

Groetjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten