woensdag 7 november 2012

Recepten: Vierkante florentins


Lekker om een keer op zondagmiddag te maken voor de hele familie. En dan met een kop thee op de bank en lekker smullen.





Wat heb je nodig:

60 gr Honing
60 gr Boter
60 gr Fijne Kristalsuiker
1/2 sinaasappel
1/2 citroen
60 g amandelschaafsel
20 g gekonfijte citroen, in blokjes
20 g gekonfijte sinaasappel, in blokjes
40 g zoute pinda's, grof gehakt
fleur de sel

Decoratie
100 g pure chocolade

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de honing en suiker in een steelpan en rasp van de sinaasappel- en citroenschil er boven. Los de suiker op in laag vuur  op en breng het mengsel dan aan de kook.

Haal op dat moment de pan van het vuur en voeg het amandelschaafsel, het gekonfijte fruit en de pinda's toe. Meng alles met een houten lepel. Schenk het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk het goed uit.

Bestrooi de gebakken florentin met wat fleur de sel en laat het bakpapier op een snijplank glijden. Wacht een paar minuten en snijd de florentin dan met een scherp mes in vierkanten van 5 cm. Als de florentins te snel hard worden, verwarmt ze nog even kort in de oven. Laat ze helemaal afkoelen voor het garneren.

Voor de garnering / decoratie.

Leg de florentins op een rooster boven een stuk bakpapier. Doop een spatel in de pure chocolade en druppel slierten op de bovenkant van de florentins. Wacht tot de chocolade gestold is voor u de florentins serveert.

Groetjes.,

uit patisserie! blz. 370

Geen opmerkingen:

Een reactie posten