200 g zachte boter
200 g zelfrijzend bakmeel
200 g fijne kristalsuiker
1 tl bakpoeder
4 grote eieren
½ -1 tl amandel-extract (optioneel)
een blik abrikozen op sap (410 g), uitgelekt, 100 g
grof gehakt, de rest doormidden
85 g Amarettikoekjes, in grove stukken gebroken
25 g geschaafde amandelen
Verwarm de oven voor op 180 C boven-en onderwarmte.
Vet een springvorm van 22 cm in en beleg de bodem met bakpapier
Doe de boter, suiker, bloem en bakpoeder in een grote
kom. Breek de eieren er boven en voeg het amandel-extract toe. Meng alles met
een mixer glad en romig . Zet een kwart van het mengsel apart en voeg aan de
rest 100 g van de gehakte abrikozenstukjes toe en 25 g van de amarettikoekjes.
Doe het beslag in de springvorm en strijk voorzichtig glad met de achterkant
van een lepel.
Bak de cake 25 minuten in de voorverwarmde oven. Meng
de halve abrikozen, het amandelschaafsel en de gebroken amarettikoekjes door de
rest van het deeg. Doe dit mengsel snel op de cake en zet de cake nog 20
minuten terug in de oven. Controleer met een satéprikker, die moet er droog en
schoon uitkomen, of de cake gaar is.
Groetjes.,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten