vrijdag 18 mei 2012

Recept: Chocolade Pinda Muffin

Benodigdheden:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 80 gram rietsuiker
- 250 gram fijngehakte pure chocolade
- 1 ei
- 250 gram pindakaas met stukjes
- 2 eetlepels aardebeienjam
- 60 gram boter, gesmolten
- 2,5 dl melk
- Poedersuiker om te bestuiven


Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Bestrijk een bakvorm voor 12 muffins met gesmolten boter of olie.  

Zeef het meel in een grote kom. Voeg suiker en chocolade toe en maak een kuiltje in het midden. Meng ei, pindakaas, jam, boter en melk en voeg dit mengsel toe bij het meel/suiker/chocolade. Even mixen.

Verdeel het mengsel over de bakvorm. bak de muffins 20-25 minuten of tot een vleespen/prikker er schoon uit komt (wat onmogelijk is met al die chocolade, maargoed). Haal de muffins uit de oven en haal ze los uit de bakvorm. Zet de muffins op een rooster en laat ze afkoelen. Bestuiven met poedersuiker en eten maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten