zondag 19 augustus 2012

Recept: Aardbei-Banaan Smoothie


Voor 3 glazen 
1 banaan
1 handje aardbeien
1 kopje vanilleyoughurt
1/2 kopje melk
1/2 kopje sinaasappel
1 hand vol ijsblokjes

Doe alles in de blender. Blend tot hij mooi glad en smeuïg.

Smoothies maken is niet moeilijk, maar met volgende tips, truukjes en ideeën in het achterhoofd wordt het nog gemakkelijker.




Gebruik bevroren fruit
Het staat niet vermeld op alle recepten, maar als je op voorhand je fruit ingevroren hebt, zal je smoothie dikker en kouder blijven aanvoelen. Grote stukken fruit zoals banaan of meloen kan je beter in stukken snijden voor je ze in de vriezer plaatst, zo kan je ze gemakkelijker bewerken achteraf. Eens het fruit bevroren is kan je het allemaal samen in een vrieszak steken.

Om je smoothie zo gezond mogelijk te houden
Er zijn veel mogelijkheden om het vetgehalte van je smoothie binnen de perken te houden. Zo kan je bijvoorbeeld sojamelk gebruiken ipv gewone melk, yoghurtijs gebruiken ipv roomijs.

Niet dik genoeg
Als je smoothie niet dik genoeg is, kan je best nog enkele ijsblokjes aan het recept toevoegen. (eventueel kan je experimenteren met ijsblokjes die al een smaakje hebben)

Maak je smoothies op voorhand
Aangezien het drankje populair is bij drukke zakenmensen, die niet altijd de tijd hebben om rustig te eten, is het enorm handig dat je het op voorhand kan klaarmaken. Je kan je smoothie net zoals de ingrediënten invriezen. Pas wel op dat je smoothie ruimte nodig zal hebben omdat de kans groot is dat de volume toeneemt bij het invriezen.

Mijn smoothie heeft een andere kleur nadat hij enkele uren in de ijskast heeft gestaan.
Smoothies zijn op hun best wanneer ze vers worden opgediend. Als je ze toch op voorhand moet maken, zal je zien dat sommige smoothies na 20 minuutjes al beginnen te schiften. Als dat gebeurt roert u even in de smoothie of plaatst u hem terug in de blender (1 minuut) zodat hij zijn smeuïge, gladde structuur weer terugkrijgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten