Voor 3 glazen
1 banaan
1 handje aardbeien
1 kopje vanilleyoughurt
1/2 kopje melk
1/2 kopje sinaasappel
1 hand vol ijsblokjes
Doe alles in de blender. Blend tot hij mooi glad en smeuïg.
Smoothies maken is niet moeilijk, maar met volgende tips, truukjes en
ideeën in het achterhoofd wordt het nog gemakkelijker.
Gebruik bevroren fruit
Het staat niet vermeld op alle recepten, maar als je op voorhand je
fruit ingevroren hebt, zal je smoothie dikker en kouder blijven aanvoelen.
Grote stukken fruit zoals banaan of meloen kan je beter in stukken snijden voor
je ze in de vriezer plaatst, zo kan je ze gemakkelijker bewerken achteraf. Eens
het fruit bevroren is kan je het allemaal samen in een vrieszak steken.
Om je smoothie zo gezond mogelijk te houden
Er zijn veel mogelijkheden om het vetgehalte van je smoothie binnen de
perken te houden. Zo kan je bijvoorbeeld sojamelk gebruiken ipv gewone melk,
yoghurtijs gebruiken ipv roomijs.
Niet dik genoeg
Als je smoothie niet dik genoeg is, kan je best nog enkele ijsblokjes
aan het recept toevoegen. (eventueel kan je experimenteren met ijsblokjes die
al een smaakje hebben)
Maak je smoothies op voorhand
Aangezien het drankje populair is bij drukke zakenmensen, die niet
altijd de tijd hebben om rustig te eten, is het enorm handig dat je het op
voorhand kan klaarmaken. Je kan je smoothie net zoals de ingrediënten
invriezen. Pas wel op dat je smoothie ruimte nodig zal hebben omdat de kans
groot is dat de volume toeneemt bij het invriezen.
Mijn smoothie heeft een andere kleur nadat hij enkele uren in de ijskast
heeft gestaan.
Smoothies zijn op hun best wanneer ze vers worden opgediend. Als je ze
toch op voorhand moet maken, zal je zien dat sommige smoothies na 20 minuutjes
al beginnen te schiften. Als dat gebeurt roert u even in de smoothie of plaatst
u hem terug in de blender (1 minuut) zodat hij zijn smeuïge, gladde structuur
weer terugkrijgt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten