vrijdag 2 november 2012

Recept: Kiwicake

Misschien heb je er nog nooit van gehoord. Ik stond ook raar te kijken toen ik het voor het eerst zag. Ik zou zeggen waarom niet gewoon eens proberen?








Wat heb je nodig

125 gr zachte roomboter
100 gr suiker
8 gr vanillesuiker
2 eieren
1 thl. bakpoeder
2 kiwi's
1 thl. maizena

Hoe maak je het.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem bakvorm waar ongeveer 1 1/2 liter in kan. Vet de bakvorm in en bestrooi hem met paneermeel.

Klop de boter, suiker, en vanillesuiker tot het een zachte creme is. Voeg de eieren één voor één toe. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en schep dt vereenvolgens rustig door het beslag. Schil de kiwi's en snijd ze in stukjes. Het fruit met maizena bestuiven en voorszichtig door het beslag scheppen. Doe het beslag in de vorm en bak hem in ongeveer in 50 minuten gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Deze cake kun je ook met wat andere zure fruitsoorten uitproberen.

Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten