175 g boter, plus extra
175 g suiker, plus een beetje extra
100 g blanke amandelen, geroosterd
75 g blanke hazelnoten, geroosterd
175 g pure chocolade (cacaogehalte 70%)
6 eieren, gesplitst
75 g frambozen
poedersuiker
Crème fraîche
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet een
springvorm (ø 23 cm) in met boter en strooi er wat suiker in.
Maal de
noten fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en chocolade in een
grote kom op een pan zacht kokend water; laat dan afkoelen. Klop de
eidooiers en suiker dik en romig en vermeng met het chocolademengsel
en de gemalen noten. Klop de eiwitten tot zich zachte pieken vormen
en schep het eiwit vervolgens geleidelijk door het chocoladebeslag;
houd het zo luchtig mogelijk.
Schenk het beslag in de springvorm en
bestrooi met de helft van de frambozen. Bak de taart 55–60 minuten,
tot hij gaar maar nog een beetje vochtig is. Laat afkoelen, strooi de
rest van de frambozen erover, bestrooi met poedersuiker en geeft er
crème fraîche bij.
Groetjes
Groetjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten