donderdag 28 juni 2012

Recept: Frambozen Chocolade Taart

Voor 12 Personen:
175 g boter, plus extra
175 g suiker, plus een beetje extra
100 g blanke amandelen, geroosterd
75 g blanke hazelnoten, geroosterd
175 g pure chocolade (cacaogehalte 70%)
6 eieren, gesplitst
75 g frambozen
poedersuiker
Crème fraîche

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Vet een springvorm (ø 23 cm) in met boter en strooi er wat suiker in. 
Maal de noten fijn in een keukenmachine. Smelt de boter en chocolade in een grote kom op een pan zacht kokend water; laat dan afkoelen. Klop de eidooiers en suiker dik en romig en vermeng met het chocolademengsel en de gemalen noten. Klop de eiwitten tot zich zachte pieken vormen en schep het eiwit vervolgens geleidelijk door het chocoladebeslag; houd het zo luchtig mogelijk.
Schenk het beslag in de springvorm en bestrooi met de helft van de frambozen. Bak de taart 55–60 minuten, tot hij gaar maar nog een beetje vochtig is. Laat afkoelen, strooi de rest van de frambozen erover, bestrooi met poedersuiker en geeft er crème fraîche bij.

Groetjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten