woensdag 27 juni 2012

Recept: Yoghurtpotjes uit Patisserie, Christophe Felder

Heerlijke yoghurtpotjes, uit het boek patisserie van Christophe Felder.
 



 
 


Wat heb je nodig

3 gelatineblaadjes
2 perssinaasappels
50 gram witte marsepein
60 gram poedersuiker
170 gram yoghurt (goede kwaliteit)
1,2 dl slagroom

voor garnering 2 handsinaasappel.

Hoe maak je het

Laat de gelatine weken in een kom met koud water. Rasp de schol van de perssinaasappels; snijd de vruchten doormidden en pers het sap uit. de de in blokjes gesneden marsepein, het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp in een steelpan. Voeg de poedersuiker toe en verhit alles al kloppend met een garde op laag vuur. Voeg zodra alle ingrediëntengesmolten zijn de zachte en uitgelekte gelatine toe. Roer goed. Schenk de yohgurt erbij en roer tot het mengse egaal is.

Haal de pan van het vuur en laat het mengsle afkoelen. Klop de slagroom stijs. Als het yohgurtmengsel lauw is (iets warmer dan je vinger), schenk je het over de geklopte slagroom blijf omscheppen met een rubberen spatel. Schenk het mengsel als het egaal is in vier glazen potjes zet ze ten minste 2 uur in de koelkast.

Voor de garnering: schil de sinaasappel dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Laar ze kort uitlekken op wat keukenpapier en leg ze dan op de yoghurtcréme. En dan smullen maar.
Dit recept is uit het boek: Patsserie! van Christophe Felder, Voor meer foto's kunt u in het boek vinden op Blz.148 en 149

Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten