Wat is er nu lekkerde dan in je keuken lekker staan bakken terwijl het buiten regent en waait. Een lekker toepasselijk recept is deze herstcake. Lees snel het recept en bakken maar.
Wat heb je nodig
10 bitterkoekjes
0.5 dl Amaretto
150 gram zachte boter
150 gram bruine basterdsuiker
3 eieren
150 gram zelfrijzend bakmeel
100 gram gepelde walnoten
poedersuiker
1 theelepel kaneelpoeder
2 peren
zout
Verwarm de oven voor op 180ºC. Hak de koekjes in stukken, doe ze in een kom en schenk de likeur erover. Mix in een kom de boter met de suiker. Voeg al mixend één voor één de eieren toe. Zeef de bloem en mix het met een mespunt zout en het kaneelpoeder door het beslag.
Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Schep de peren en koekstukjes door het beslag.
Schep het beslag in een ingevette springvorm en verdeel de noten erover. Bak de cake in ca. 80 minuten middenin de oven gaar. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.
Groetjes.,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten