dinsdag 9 oktober 2012

Recept: Chocolade Sinaasappelcake

Een cake met een heerlijke smaak van chocolade en sinaasappel.








Wat heb je nodig:

150 gram zachte, ongezouten boter
2 eetlepels golden syrup
175 gram donkerbruine basterdsuiker
150 gram zelfrijzend bakmeel
25 gram cacaopoeder
2 eieren
geraspte schil van 2 sinaasappels
sap van 1 sinaasappel

Hoe maak je het:

Verhit de oven voor op 170 graden. Doe in beslagkom 1 de boter en meng hier de golden syrup door en vervolgens de basterdsuiker.
Meng in beslagkom 2 het zelfrijzend bakmeel en de gezeefde (!) cacao. Doe 1 eetlepel van dit droge mengsel in beslagkom 2 en roer goed door. Doe er vervolgens een ei door. Doe er nog een paar eetlepels van het droge mengsel door voor je er nog een ei door klopt. Doe daarna de rest van het droge mengsel door, vervolgens de sinaasappelrasp, en tenslotte, geleidelijk, het sap.


Doe het beslag in de cakevorm en zet de cake 45 minuten in de oven. Controleer de cake 5 minuten voor het eind van de baktijd, het kan echter ook zijn dat de cake 5 minuten extra nodig heeft. Een satéprikker zal er niet helemaal droog uitkomen, omdat de cake van binnen nog iets kleverig blijft (ondanks de lichte textuur). Haal de cake als hij klaar is uit de oven en laat hem in de vorm afkoelen voor je hem op een rooster stort om verder af te koelen.


Uit Keuken van Nigella Lawson's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten