donderdag 13 september 2012

Recept: Peach Mascarpone Cupcakes


Lekker cupcakes met heerlijke stukjes perzik in combinatie met Mascarpone crem.
















Wat heb je nodig voor 12 cupcakes.

125 gram zelfrijzend bakmeel
125 gram kristalsuiker
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
2 eetlepels melk, op kamertemperatuur
2 (grote) eieren, op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
1/2 theelepel nootmuskaat
2 theelepels rasp van sinaasappel schil
2 perzikken, ontvellen en in kleine schijfes of blokjes snijden


Hoe maak je het.


Mix de boter met de suiker in een kom luchtig en zacht op middelhoge snelheid. Voeg daarna een voor een de eieren toe, daarna de vanille, nootmuskaat en de sinaasappel rasp. Mix alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid tot een luchtig geheel. Voeg nu om en om een beetje meel en melk toe. Blijf tussendoor goed mixen. Als laatste vouw je de perzik door het beslag met een spatel.Bak de cupcakes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven op 170 graden.


Wat heb je nodig voor mascarpone frosting.

240 ml slagroom
225 gram mascarpone
65 gram poedersuiker
1 theelepel vanille extract
Kleurstof

 
Hoe maak je het.


Gebruik voor de frosting een vetvrije schone kom. (Even goed met citroen vetvrij maken). Doe de mascarpone met de vanille en poedersuiker in een kom en mix dit door elkaar. In een andere kom mix je de slagroom tot stijve stevige pieken. Vouw de mascarpone door de slagroom en serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten