woensdag 12 september 2012

recept: Banaan Caramel Cake


Als je het tegen niemand zegt dat je hem hebt gemaakt. Kan je hem lekker alleen omsmullen.. Sssst.

 
 

 
 
 
 Wat heb je nodig
500 g Bananen, overrijp
175 g Boter
175 g Bruine suiker
110 g Kristalsuiker
300 g Zelfrijzend bakmeel
1 tl Kaneel
1 tl Bakpoeder
3 Eieren

Voor het karamel glazuur:
340 g Slagroom
150 g Bruine suiker

Hoe maak je het?

Prak de bananen fijn, maak er een 'moes' van, doe dit in een menkom (van een keukenmachine) en voeg de overige ingredienten toe. Meng alles totdat het een mooie, homogene massa is.
Doe de massa in een cakevorm die je met bakpapier hebt bekleed.Zet dit in een voorverwarmde oven op 170 graden gedurende circa 60 minuten (of totdat een satepen ern droog uitkomt).

Maak het karamelglazuur door de room samen met de suiker in een pan te verwarmen totdat de saus dik, romig en karamelachtig wordt.Stort de cake op een schaal en giet de saus over de cake.

Eet smakelijk!  

Groetjes,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten