zondag 9 september 2012

Recept: Perzik en Rodebessen taart

Lekker bakken om gewoon eens jezelf te verwennen:

Wat heb je nodig:


250 gram kwark
4 eetlepels melk
30 gram gesmolten boter
2 eieren
75 gram lichte bruine suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
Rasp van 1 sinaasappel
1 theelepel vanille extract
150 gram rode bessen
8 eetlepels cornflakes met honing en noten (verkruimeld)
3-4 rijpe perziken
3 eetlepels suiker

Hoe maak je het:
Verwarm de oven tot 190 graden. Mix de gesmolten boter, kwark, eieren, melk, suiker en vanille extract tot het goed vermengd is. Roer de sinaasappel rasp erin. Schep lepel voor lepel de bakmeel erbij en schep door het deeg. Is het deeg te stijf doe er dan nog melk bij (lepel voor lepel). Snij de helft van de perziken in stukjes en doe ze door het deeg. Hierbij nog de helft van de bessen en de helft van de cornflakes. Giet in een beboterde cakeblik.
Snij de overgebleven perziken in schijfjes en leg ze op het cakemengsel. De overige rode bessen erover verdelen en de cornflakes. Strooi de suiker erover.

 

Bak in de oven voor ca 45 minuten tot de cake stevig is. Prik met een satestokje in de cake om te kijken of het gaar is. Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Serveer warm met ijs en/of slagroom.

Vragen kun je stellen bij de comments

Groetjes,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten