donderdag 20 september 2012
Recept: Blauwebessen citroen Cake
Een heerlijke frisse combinatie van blauwebessen met citroen in een cake. Probeer hem snel uit!
Wat heb je nodig.
250 gr zachte ongezouten roomboter
250 gr suiker
rasp van 1 citroen
4 eieren
snufje zout
250 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr blauwe bessen
Hoe maak je het.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm of vierkante vorm in. Bekleed de vierkante vorm met bakpapier en laat het papier aan twee kanten uitsteken. Zo kan de cake na het bakken en afkoelen makkelijk uit de vorm getild worden.
Mix (met mixer of platte klopper standmixer) de boter romig. Wrijf met je vingers de citroenrasp door de suiker. Mix de suiker in 5 minuten door de boter. Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige geheel is opgenomen. Als het mengsel gaat schiften voeg dan een extra eetlepel zelfrijzend bakmeel toe. Blijf na het laatste ei nog 5 minuten op hoge snelheid mixen.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en het zout boven het beslag en schep het er met een spatel door.Doe het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Bestrooi de bessen met de theelepel bloem en verdeel de blauwe bessen over het beslag.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.
Groetjes.,
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten