Ingrediƫnten
2 peren
60g suiker + 80 ml water
1 tl gedroogde gist
100 g boter
60 g suiker
2 eieren
chocolade chips
Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden en plaats
in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje. Zet het
steelpannetje op het vuur en meng al roerend de suiker tot een plakkerige
siroop-achtige massa. Was de peren en snij de peren in dunne plakjes, voeg de
plakjes bij de siroop en kook de peren samen met de siroop. Zet het vuur uit en
laat het pannetje staan zodat de siroop wat kan indikken. Zeef de bloem en het gist. Smelt de boter en voeg de andere 6o gram suiker toe.
Splits de eieren en sla de eiwitten stijf en schep ze daarna voorzichtig door
de suiker-boter massa. Schep daarna geleidelijk het bloem-mengsel bij de boter.
Giet de peren af en schep deze vervolgens door het beslag. Verdeel het
beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes en strooi over elk beslag nog wat
chocolade chipjes. Bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten. Zodra
de cupcakes gaar zijn kun je ze de eerste 10 minuten buiten de oven maar in het
muffinblik laten afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het
rooster.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten