zaterdag 11 augustus 2012

Recept: Peren-Chocolade Cupcake


Ingrediƫnten
          2 peren
          60g suiker + 80 ml water
          100 g bloem
          1 tl  gedroogde gist
          100 g boter
          60 g suiker
           2 eieren
chocolade chips



Bereiding

Verwarm de oven voor op 170 graden en plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcakevormpje. Zet het steelpannetje op het vuur en meng al roerend de suiker tot een plakkerige siroop-achtige massa. Was de peren en snij de peren in dunne plakjes, voeg de plakjes bij de siroop en kook de peren samen met de siroop. Zet het vuur uit en laat het pannetje staan zodat  de siroop wat kan indikken. Zeef de bloem en het gist. Smelt de boter en voeg de andere 6o gram suiker toe. 

Splits de eieren en sla de eiwitten stijf en schep ze daarna voorzichtig door de suiker-boter massa. Schep daarna geleidelijk het bloem-mengsel bij de boter. Giet de peren af  en schep deze vervolgens door het beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cupcakevormpjes en strooi over elk beslag nog wat chocolade chipjes. Bak de cupcakes gaar en goudbruin in ongeveer 20 minuten. Zodra de cupcakes gaar zijn kun je ze de eerste 10 minuten buiten de oven maar in het muffinblik laten afkoelen, daarna kun je ze verder laten afkoelen op het rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten