vrijdag 10 augustus 2012

Recept: Kaneel Pinda koekjes

175 gram boter
100 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 eidooier
1 theelepel kaneelpoeder
200 gram bloem
175 gram ongezouten pinda's
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels cacao

Hak de pinda's grof. Roer de boter, de suiker, vanillesuiker en de eidooier door elkaar tot het een schuimig mengsel wordt. Voeg 1 snufje zout, het kaneelpoeder, de bloem en 3/4 van de pinda's (130g), het bakpoeder en de cacao toe. Meng alles door elkaar. Maak er een worst van en rol deze door de resterende pinda;s. wikkel de worst in plasticfolie en leg hem minstens één uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rol in plakjes. Leg de schijfjes op een bakplaat die bekleed is met bakpapier. Leg de rest van de grof gehakte pinda boven op de koekjes. Bak ze 21 minuten in de oven, even laten afkoelen en dan maar smullen.

Als je vragen hebt stel ze bij de reacties.
kleine koekjes, Ilona Chovancova

Geen opmerkingen:

Een reactie posten