maandag 25 juni 2012

Recept: Witte chocolademousse met rice crispies en nootjes

200 gram witte chocolade met rice crispies en nootjes (Aldi)
2 eieren
2 dl slagroom
4 eetlepels suiker.


Breek de witte chocolade in stukken en doe ze in een kom. Zet deze kom au bain Marie op het water en laat de chocolade smelten. Splits de eieren. Neem de gesmolten chocolade en meng de eidooiers een voor een door de chocolade.

Klop de eiwitten stijf in een kom en sla in een andere kom de slagroom met de suiker bijna stijf. Niet helemaal stijf kloppen dus. Spatel eerst het chocolademengsel door de geslagen room, Daarna meng je de eiwitten er voorzichtig door heen. Verdeel de chocolade mousse over 6 glazen en zet ze voor minstens 4 uur in de koeling om op te laten stijven.

Tip: Voor het serveren leg er wat rood fruit op. Dit is een heerlijke combinatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten