150 gram bruine basterdsuiker
100 gram zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
6 eetlepels cacao (gezeefd)
150 gram gehakte pure chocolade
1 theelepel vanille-extract
75 gram gehakte hazelnoten
2 geklopte eieren
150 gram gesmolten boter
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180° Celsius. Bestrijk een taartvorm van 20 cm met boter en bekleed de bodem en zijkanten met bakpapier.
Vermeng basterdsuiker, meel, cacao, noten en chocoladestukjes in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden.
Meng de (afgekoelde!) gesmolten boter, vanille-extract en eieren bij de droge ingrediënten. Roer tot het deeg vochtig en goed gemengd is.
Schep het deeg in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart in ongeveer 45 tot 55 minuten gaar. Steek een houte stokje in het midden van de taart. Als het stokje schoon is is de taart gaar. Het stokje mag een beetje vochtig zijn.
De taart licht bestrooien met poedersuiker.
Tips:
- De taart staat of valt met de ingrediënten; gebruik goede pure chocolade en donkere cacao.
- Gebruik eventueel een sjabloon als je er poedersuiker op strooit!
- Je kan ook pistachenootjes gebruiken in plaats van hazelnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten