Wat heb je nodig:
200 gr zachte boter
150 gr lichtbruine basterdsuiker
8 gr vanillesuiker
1 eetl. speculaaskruiden
snufje zout
3 eieren
250 gr cakemeel
Voor het glazuur:
150 gr witte chocolade, in kleine stukjes
50 g boter
4 eetl. water
100 gr poedersuiker
Eventueel nog chocoladesnoepjes of chocoladefiguurtjes
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 150 graden en vet een cake blik in.
Roer de boter met de suiker, vanillesuiker, speculaaskruiden en zout romig. Klop een voor een de eieren erdoor en zeef het cakemeel erboven. Roer het meel er goed door tot een glad beslag zonder klontjes. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in het midden van de oven in circa 50 minuten gaar en bruin. Controleer de gaarheid met een satéprikker. Als die er droog uitkomt, is de cake gaar van binnen. Anders nog 10 minuten langer bakken. Laat de cake 10 minuten afkoelen en neem hem dan uit de vorm. Laat de cake verder helemaal afkoelen op een rooster. Zet het rooster op een stuk bakpapier.
Doe de stukjes chocolade, boter en water in een pannetje en verwarm op lage stand al roerende tot de chocolade gesmolten is. Neem de pan van de warmtebron en roer de poedersuiker erdoor. Laat al roerende een beetje afkoelen en giet de glazuur over de cake. Laat het aan alle kanten over de cake uitlopen. Versier de taart met chocoladesnoepjes en -figuurtjes
Groetjes.,
Het betekent.....niet betekend...
BeantwoordenVerwijderen