zaterdag 8 december 2012

Recept: Chocolade-Peren cupcakes.


Misschien een rare combinatie, maar probeer hem een uit!





Wat heb je nodig:


125 gr bloem

125 gr boter

125 gr suiker

2 eieren

2 theelepels bakpoeder

2 eetlepels melk

2 eetlepels cacaopoeder

2 kleine peren


Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Klop boter en suiker tot dat het een geheel is. Voeg bloem, eieren, bakpoeder en melk toe en klop tot een egale massa. Voeg het cacaopoeder toe snij de peren in kleine stukjes en voeg ze toe aan het beslag. Roer dit tot dat alles goed door elkaar zit.

Vul de vormpjes 2/3 vol en doe ze in een voorverwarmde voor ongeveer 30 minuten.

Laat ze nu afkoelen op een rooster.



Wat heb je nodig voor de topping:


100 g boter

100 g bloemsuiker

cacaopoeder naar eigen smaak



Klop de boter met de bloemsuiker tot een heel luchtige massa voor ongeveer 5-10 minuten, tot de boter heel luchtig is. Voeg cacaopoeder toe naar eigen smaak, afhankelijk van het soort cacaopoeder moet je meer of minder in doen. Spuit een mooie toef op de cupcake en hij is klaar.

Groetjes.,




Geen opmerkingen:

Een reactie posten