Weer z'n recept die ik toevalig tegenkwam, nog nooit van gehoord maar klinkt wel lekker, lijk het jou ook lekker probeer hem dan eens.
Wat heb je nodig:
250 gr griesmeel
1/2 thl. Bakpoeder
2 dl Olijf olie
100 gr dadels
1/2 thl. kaneel
Rasp van één sinaasappel.
Hoe maak je het:
Meng de griesmeel met het
bakpoeder, 1 1/2 deciliter olijfolie en een deciliter heet water en kneed dit
goed door elkaar. Doe er wat olie bij, indien nodig. Laat het deeg een uur
rusten; verdeel het in twee stukken en rol deze uit in twee rechthoekige lappen.
Pureer de dadels met de overgebleven olie, 3 eetlepels water, de sinaasappelrasp
en de kaneel. Maak hier
twee rolletjes van met de lengte van de deeglappen en leg ze op de deeglappen.
Rol deze op en snijd er keokjes van. Frituur deze op 180 graden
goudbruin.
Groetjes.,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten