Wat heb je nodig voor het deeg:
100 g bloem
2 eetlepels witte
basterdsuiker
zout
1 eierdooier
1 eetlepel citroensap
75 g zachte roomboter
Wat heb je nodig voor de vla:
4 eieren
100 g suiker
1 zakje vanillesuiker
500 ml melk
Wat heb je nodig voor de ganering:
2 grote rijpe mango’s, geschild en in plakjes gesneden
2 grote rijpe mango’s, geschild en in plakjes gesneden
1 zakje taartgelei
Hoe maak je het:
Meng de bloem met de suiker en een mespuntje zout in een kom. Druk een kuiltje in het bloemmengsel, doe de eierdooier en het citroensap in het kuiltje en roer het bloemmengsel er voorzichtig door. Kneed de boter vlug door het bloemmengsel tot er een zacht deeg ontstaat. Dek de kom af en laat het deeg 30 minuten op een koele plaats staan. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker in een glazen of porseleinen kom. Breng de melk aan de kook en roer deze vlug door het eiermengsel. Zet de kom boven een pan heet water en blijf roeren tot de vla begint te binden. Neem de pan van de warmtebron en laat de vla, onder af en toe roeren, langzaam afkoelen.
Rol het deeg uit en bekleed een ondiepe taartvorm of
‘quiche’schaal hiermee. Leg een vel aluminiumfolie op het deeg en vul de bodem
met droge macaroni of witte bonen. Bak de deegbodem circa 15 minuten in een voorverwarmde
oven (200 ÂșC), haal de folie en de macaroni uit de vorm en zet de bodem
terug in de oven (5 minuten). Vul de fgekoelde deegbodem met de vanillevla en
verdeel de plakjes mango hierover. Bereid de taartgelei zoals op de verpakking is
aangegeven en schep deze over de mango’s. Laat de taart afkoelen en snijd hem in punten.
Groetjes.,
Groetjes.,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten