zaterdag 17 november 2012

Recept: Courgettecake met stukjes Chocolade.

Ik was recepten aan het zoek voor Me Bakery toen ik deze tegenkwam. Ik had er zelf nog nooit van gehoord en wil hem graag met jullie delen. Ze zeggen dat hij warm het lekkerst is met slagroom en je kan hem ook opnieuw opwarmen.




 

Wat heb je nodig:

250 gr bloem
25 g cacaopoeder
1 thl. baksoda
1/2 th bakpoeder
120 ml melk
1 thl gedistilleerd witte azijn
115 gr zachte boter
300 gr witte suiker
120 ml plantaardige olie
2 eieren
2 thl vanille-extract
300 gr geraspte courgette
150 gr chocolade ( in stukjes gesneden)

Hoe maak je het.

Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet en bebloem een cakevorm.

Meng de bloem, cacaopoeder, baksoda en bakpoeder in een kom. Meng de melk en azijn in een grote kom en laat dit staan om de melk zuur te laten worden. Meng de boter, suiker, plantaardige olie, eieren en de vanille-extract samen. Roer de vloeibare ingrediënten door het bloemmengsel tot alles gemengd is. Voeg de courgette toe. Giet het beslag in de cakevorm en bestrooi het met de chocolade.

Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Prik een saté prikker in het midden en als die zonder beslag eraan eruit kom is hij goed. Laat de cake ongeveer 10 afkoelen in de cakevorm voordat je de cake verder laat afkoelen op een rooster

Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten