donderdag 25 oktober 2012

Recept: Kaneel-Suiker koekjes.

Heerlijk koekje wat ik bij de herfst past. Misschien omdat kaneel een herfstige (is dit een woord?) kleur heeft. Misschien omdat het gewoon lekker is. Gewoon maken en dan snap je het!





wat heb je nodig

170 gram bloem
1 ½ theelepel bakpoeder
Snufje zout
100 gram zachte boter
150 gram kristalsuiker
1 ei
½ eetlepel vanille-extract


Voor de kaneel-suiker mengsel:
50 gram kristalsuiker
1 eetlepel kaneel.


Verwarm je oven eerst voor op 175 graden. Zet ook je bakplaat vast klaar, die je bekleedt met bakpapier.Meng in een beslagkom de bloem, het bakpoeder en het zout. In een andere beslagkom met je de boter met de suiker. Maak hier een romig geheel van. Mix hier het ei en het vanille-extract door tot alles goed gemengd is. Roer nu het bloemmengsel door het botermengsel tot alles gemengd is. Roer niet te lang, daar wordt je beslag taai van en dat willen we niet!

In een apart bakje roer je de 50 gram suiker en de kaneel door elkaar. Dit is de coating van de koekjes. Maak nu van het beslag kleine bolletjes en rol deze door de kaneel suiker mengsel. Leg de bedekte balletjes op de bakplaat en druk ze iets in. Leg de koekjes wel een centimeter of twee van elkaar af, de koekjes zetten namelijk nog uit.Na zo’n 15 tot 18 minuten is dit het resultaat. Heerlijk geurende en knapperige koekjes.

Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten