maandag 29 oktober 2012

Boek: Koek & Gebak, Miisa Mink

Titel : Koek & Gebak
Schrijfster: Miisa Mink
Blz. 143
Prijs: €19,95
Taal: Nederlands










Ja ook dit boek vind ik bij de 2e hands afdeling wat eigenlijk best raar is want het komt uit 2011, dus nog best jong boek. Maar dat maakt voor mij niet uit want dan heb ik hem teminste goedkoper (ssst niet doorvertelen).

Het boek gaat over haar zelf, Miisa Mink opgeroeid in Finland. Na lang in Finland te wonen een eigen restaurant geopend heeft ze dit boek geschreven. Vol met recepten waar je mond bij vol water loopt.

Het boek heeft 5 hoofdstukken: Brood, Hartig gebak, Cakes, Gebakjes en broodjes, Taarten en koekjes. Klinkt heel lekker, maar geloof mij zo ziet het er ook uit. Bij het eerste hoofdstuk vind je een aantal broden die je zelf kan maken zoals Archipelbrood of Roggestokbrood maar je vind ook hoe je heerlijk belegde broodjes zoals open sandwiches met zomersalade.

Bij de hartig gebak vind je heerlijke recepten zoals Zalmcoulibiacm uit Finland, Quiche met gerookte vis of Ansjovisstengels. Sinaasappel-maanzaadcake of Banaancake zijn heerlijke cakes die je in het hoofdstuk  cakes vind. Poolrol met vanille en chocolade is ook z'n lekkere cake die je in dit hoofdstuk vind.

Gebakjes en broodjes is ook een hoofdstuk waar je maar van kan dromen dat je daar iets van elke dag weer op tafel mag staan. Zo jammer dat het niet zo goed is als je dat elke dag eet. In dit hoofdstuk kun je recepten vinden zoals Zachte kaneelbroodjes of Kwark-ananasbroodjes. Heerlijk klinkt dat toch? Het laatste hoofdstuk maar zeker niet te min vind je ook zeker heerlijke recepten. Denk bijvoorbeeld aan blauw-bessentaart met rogge of Haverbiscuitjes met chocolade, rozijnen en hazelnoten. Heerlijk toch? Dit vind je bij het hoofdstuk taarten en gebak.

Ik raad dit boek zeker aan het staat vol met recepten die makelijk te volgen zijn. Bij de recepten verteld ze wat achtergrond verhaal wat leuk is om te weten. Vragen kan je stellen bij de comments



 
Groetjes,.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten