Misschien een beetje laat want aarbeien zijn niet echt meer in de aanbieding maar laat je zeker hierdoor zeker niet weerhouden. Lees snel verder voor het recept
Wat heb je nodig
350 gr aardbeien zonder kroontje en in kleine blokjes
1 theelepel (verse) citroensap
8 eetlepels suiker
350 gr bloem
2 theelepels bakpoeder
½ theelepel zout
85 gr koude ongezouten boter in blokjes
165 ml slagroom
Poedersuiker
Hoe maak je het
Verwarm de oven op 180graden. Meng aardbeien, citroensap en 2 eetlepels suiker. In een kom mengen: bloem,bakpoeder, rest vd suiker,zout, tot een grove kruim. Roer slagroom door het kruim tot het deeg een bal begint te worden, roer dan de aardbeien erdoor.
Met een eetlepel maatschepje of een ijsbolletjes schep ballen van het deeg op een met pakpapier beklede bakplaat, leggen, hou genoeg ruimte rondom de bolletjes deeg.
Bestrooi de bolletjes met poedersuiker en bak vervolgens in de oven tot goudbruin( 20-25 minuten). Laat afkoelen op een rooster. Je kunt de koekjes 1 dag bewaren in een luchtdichte koekjesdoos, maar het beste eet je ze meteen op.
Groetjes,.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten