maandag 17 september 2012

Video: Gezonde cupcake maken met Speltmeel

Ja, Heerlijke cupcakes maken maar die toch heel gezond voor je zijn. Super makkelijk te maken en kost bijna geen tijd. Iedereen kan het. Probeer het snel uit.
Wat heb je nodig voor 24 mini cupcakes

170 gr Speltmeel
170 gr Honing
95 gr Olijf Olie
2 Eieren
60 gr Melk
70 gr Kwark
2 theelepels Vanille Extract
2 theelepels Bakpoeder

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 175°C voor. Mix de honing samen met de olijf olie tot dit enigszins gemengd is. Voeg dan de vanille extract en de eieren toe en meng dit op middel hoog tempo tot een mooi samenhangend geheel. Als dit gemengd is voeg je de meel samen met de bakpoeder toe. Voeg als laatste de melk en kwark toe en meng dit er doorheen. Maak er een mooi egaal geheel van en je beslag is klaar.

Schep het beslag in de cupcake vorm met cupcakepapiertjes. Verdeel het beslag en bak ze in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar. Doe de satéprikker test om te kijken of hij helemaal gaar is.

Je kunt ze eventueel decoreren naar smaak maar het gezonds is natuurlijk om deze cupcakes helemaal naturel te eten wat ook zeker geen straf is.

Vragen kan je stellen bij de comments.


Groetjes,.

4 opmerkingen:

  1. Gebruik je speltmeel of speltbloem? In je ingredientenlijstje staat meel maar in de uitleg heb je het over bloem. Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi,

      Voor dit recept gebruik ik speltmeel. Ik zou het gelijk even veranderen :)

      Groetjes.

      Verwijderen
  2. Je bent vergeten te vermelden wanneer de melk en kwark toe te voegen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi,

      Je hebt helemaal gelijk. Dit moet je toevoegen na dat je het meel en bakpoeder hebt toegevoegd, als laatste dus ;) Ik ga het meteen even veranderen bedankt.

      Groetjes

      Verwijderen