8 personen
4 eiwitten
200 g kristalsuiker
2 eetlepels maizena
1 theelepel witte wijnazijn
1/2 liter aardbeienijs
1/2 liter raspberry yoghurt ijs (Albert Heijn
Excellent)
250 ml slagroom, stijfgeklopt met 2 zakjes
vanillesuiker
3 eetlepels frambozenjam
100 g frambozen, gewassen
Verwarm de oven voor op 100 graden. Klop met de mixer
de eiwitten stijf. Klop beetje bij beetje de kristal suiker erdoor. Zeef 1
eetlepel maizena boven het eiwit en schep het met de azijn erdoor. Bekleed de bakplaat met
bakpapier en bestuif het met de rest van de maizena. Schep het eiwit op het
midden van de bakplaat en strijk het uit tot een cirkel van 22 cm doorsnee. Hol
het midden van de cirkel een beetje uit, zodat je een opstaande rand krijgt.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de taartbodem in 2 - 2 1/2 uur gaar. Zet de oven uit en laat de taart in de oven afkoelen. Bewaar de taartbodem tot gebruik in een afgesloten koek trommel.Laat het ijs 5 min. zacht worden.
Leg de wafeltjes op de taartbodem en schep het ijs met
een ijslepel in mooie bolletjes er op. Meng de slagroom met de frambozenjam en
versier de taart met aardbeien, frambozen en roze slagroom. Eet hem meteen op!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten