INGREDIËNTEN
150 g pecannoten
125 g gezouten
cashewnoten
150 g gezouten pinda’s
Voor de bodem
45 g roomboter
150 g fijne kristalsuiker
1 klein ei
60 g bloem, gezeefd
snufje zout
Voor de notenkaramel
850 g fijne kristalsuiker
150 ml water
200 ml room
1 el honing
Om in te dopen
150 g pure chocolade
Extra: bakvorm 20x20 of 15x25 cm, keukenthermometer
150 g pecannoten
125 g gezouten
cashewnoten
150 g gezouten pinda’s
Voor de bodem
45 g roomboter
150 g fijne kristalsuiker
1 klein ei
60 g bloem, gezeefd
snufje zout
Voor de notenkaramel
850 g fijne kristalsuiker
150 ml water
200 ml room
1 el honing
Om in te dopen
150 g pure chocolade
Extra: bakvorm 20x20 of 15x25 cm, keukenthermometer
BEREIDING
Verwarm de oven 180˚C. Verdeel de noten over een bakplaat en rooster ze lichtbruin in ca 5 min. Bekleed intussen de bodem en zijkanten van een bakvorm met bakpapier.
Mix voor de bodem boter en suiker in 3 min tot een zacht en romig mengsel. Voeg het ei toe en klop dit nog 1 min mee. Klop op een lage stand de bloem en het zout erdoor tot een zacht en plakkerig deeg ontstaat. Schep dit in de beklede bakvorm en bak het goudbruin in ca 12 min. Laat het deeg afkoelen.
Zet voor de karamel een pan met dikke bodem met de suiker en het water op hoog vuur. Laat het mengsel 5-7 min koken. Draai het vuur lager en laat nog eens ca 5 min koken tot een goudkleurige siroop ontstaat. Doe de room erbij. De suiker zal nu hevig gaan pruttelen, blijf rustig roeren. Plaats de thermometer in de pan en laat het mengsel tot 125˚C koken. Haal dan de pan van het vuur en roer de honing erdoor.
Schep de noten door de karamel en giet alles in de bakvorm. Laat de karamel helemaal afkoelen voordat je er repen van snijdt. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze in de magnetron of au bain-marie. Doop de helft van de repen in de chocolade. Laat op een stuk bakpapier weer stollen.
Lijkt me hartstikke lekker, nu nog even maken, kunnen wij het proeven.
BeantwoordenVerwijderenLiefs Mamma
Doe jij boodschappen??
Verwijderenecht niet
Verwijderen