Het is ook niet echt het weer nou om bramen te gaan plukken. Maar een lekker bramentaart gaat er toch wel in?
Wat heb je nodig:
6 eiwitten
250 gram ongezouten boter
100 gram bloem
150 gram kristalsuiker
150 gram poedersuiker
150 gram amandelpoeder
300 gram bramen
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden, beboter een bakvorm van 30 centimeter doorsnede
Maak van de boter beurre noisette door ‘m te verhitten tot er een lichtbruine kleur en een nootachtige geur ontstaat. Meng de bloem met de suikers en het amandelpoeder. Klop de eiwitten schuimig. Meng het eiwit met de boter en het mengsel van bloem, suiker en amandelpoeder. Goed roeren tot alles gemengd is.
Giet driekwart van het beslag in de vorm en verdeel de bramen erover. Dek af met de rest van het beslag en bak de taart in 30-40 minuten gaar in de oven.Maak de taart af met een dunne laag jam naar keuze
Dit recept is voor ongeveer 6 - 8 personen.
Groetjes.,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten