
Wat heb je nodig:
3 grote of 4 kleine (rijpe) bananen
2 eieren
200 gram volkoren(spelt) meel
50 gram rozijnen
evt. mespuntje zout
Hoe maak je het:
Meng alle ingrediënten door elkaar tot je een beslag krijgt. Maak er een broodvorm van, leg het op bakpapier en zet het zo'n 40 minuten in de oven op 165 graden.
Let op: dit brood bevat dus geen suiker, additieven en gist. De bananen maken het brood heerlijk smeuïg, zacht en zoet. Voor je kids, maar ook voor jezelf een heerlijke traktatie of lekker als tussendoortje. Je kunt er ook noten doorheen mengen, bijv. wal- of pistachenoten of amandelen.
'Nadeel': omdat het brood zonder additieven wordt gebakken blijft het maar 1 dag vers. Los dit op door het brood in plakken te snijden en direct in te vriezen. Kun je een plakje eraf halen wanneer je dat wilt.
Groetjes.,
Geen opmerkingen:
Een reactie posten