Voor ieder wat wil. Vandaag lekkere Sinaasappel-Boterkoek. Misschien nog nooit van gehoord, ik trouwens ook niet maar zeker de moeite waard op het uit te proberen.
Wat heb je nodig:
260 g bloem
225 g koude roomboter
125 g fijne tafelsuiker
rasp van 1 sinaasappelschil
50 g gehakte sinaasappelschilletjes
1 snufje zout
1 snufje kruidnagelpoeder
1 zakje vanille suiker
Amandelen of Walnoten voor de ganering
Hoe maak je het:
Verwarm eerst de oven voor op 175 graden. Vet een vorm van 26 cm in. Zeef de bloem eerst boven een kom, voeg bij de bloem de boter in stukjes toe. Doe dan de tafelsuiker, rasp, sinaasappelschilletjes, zout, kruidnagelpoeder en de vanillesuiker ook bij de bloem en de boter. Maak hier dan vereenvolgens een deeg van. Je moet niet te lang blijven kneden wantdan wordt de boter helemaal zacht.
Je kan het deeg heel even iets opstijfen in de koelkast maar je kan ook meteen in de ingevette springvorm doen. Je kan de bovenkant plat maken met de bollekant van een lepel eroverheen te gaan. Bestrijk dan de plak deeg met een os geklopt ei. Maak met een mesje een ruitjes figuur in het deeg. Dit hoefd niet heel diep. Ganeer uiteindelijk met walnoten of amandelen. Bak dan de taart in ongeveer 20-25 minuten mooi bruin en dan SMULLEN MAAR.
Groetjes,.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten