Een keer een andere variant op de cheescake. Dit keer met passievrucht. Lijkt mij heerlijk. Lees snel het recept en het water loopt je in je mond.
Wat heb je nodig
200 gr cream
cheese
125 gr Bastogne koeken
40 gr boter
4 eieren
4 blaadjes gelatine
100 gr poedersuiker
Vanille extract
Hoe maak je het
Verkruimel de koeken in de keukenmachine. Smelt de boter
en roer die goed door de koekkruimels. Neem een springvorm van +/- 20cm
doorsnede. Smeer hem in met boter. Omdat het taartje soms moeilijk van de
bodem van de vorm wil afkomen, kun je een rondje van bakpapier knippen en dat op
de bodem leggen voor je koekbodem maakt. Maak op de bodem van de vorm een egale
laag van het koekmengsel; de bodem van de taart. Zet in de
ijskast.
Zet een pan met water op en neem een kom die er goed op
past. Splits van de voren de eieren. Klop het eiwit stijf in een ruime kom.
Kluts de dooiers goed los. Houd beiden bij de hand. Laat 4 blaadjes gelatine
zacht worden in koud water. Doe de cream cheese en de crème fraiche in de grote
kom en verwarm deze au bain-marie. Blijf goed roeren en voeg de suiker en
een paar druppels vanille extract toe. Voeg nu de dooiers toe en 2 van de (even
uitknijpen) gelatine blaadjes. Klop alles goed elkaar tot een glad mengsel. Neem
tot slot de geklopte eiwitten. Schep deze voorzichtig door het cream cheese
mengsel. Klop niet te hard, dan klop je de lucht er weer uit, maar blijf het
geheel rustig omscheppen tot er geen bellen of klonten meer te zien zijn. Neem
de bodem uit de ijskast en stort de vulling erop. Het kan iets veel zijn. Maar dit kun je in kleine pudding bakjes doen en dan heb je kleine snoep puddingjes. Zet de cake nu zeker 2 uur in de ijskast.
Wat heb je nodig voor passievruch topping:
50 gr suiker
100 ml water
2 gelatine blaadjes
6 passievruchten
Hoe maak je het:
Neem een steelpannetje en doe hier suiker en water in. Laat het even inkoken. Neem de overige de gelatine blaadjes en
knijp ze goed uit. Los ze op in het kokende suikerwater. Haal het vruchtvlees
uit de passievruchten en verzamel het in een bakje. Roer het water met de
gelatine er doorheen. Maak van dit mengsel een laagje op de cheese cake. Laat de
cake nog een paar uur opstijven in de ijskast voor je hem serveert!
Vragen kan je stellen in de comments
Groetjes,.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten