vrijdag 19 oktober 2012

Recept: Kaaskoekjes

Een keer wat anders dan zoete koekjes. Dit keer hartige koekjes met kaas en zaadjes.

Wat heb je nodig.

450 gr zachte boter
600 gr bloem
750 gr geraspte oude kaar
Verschillende zaden naar keuze ( bijv. maanzaad, sesamzaad, komijnzaad)

Hoe maak je het.

Meng in een kom de zachte boter en de kaas tot een romig geheel. Voeg de bloem beetje bij beetje bij en roer verder. Kneed snel met de hand het tot een vaste bal en verdeel dit in 3 of meer stukken. Verpak de stukken deeg in plasticfolie en leg hem minstens een uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175°C. Rol het deeg uit tot onfeveer 3 mm dik. Doe dit deel voor deel zodat het niet te warm wordt. Snijd het deeg in de vorm van de koekjes of druk er vormpjes uit. Leg de koekjes op een koude bakplaat die bedekt is met bakpapier en laat wat ruimte tussen de koekjes. Versier de koekjes met zaadjes en bak ze dan tot ze tussen goudgeel en goudbruin zijn. (Per oven verschillend tussen de 5 tot 10 minuten) Leg de koekjes op een rooster en laat ze afkoelen.

En nu opeten maar.

Groetjes.,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten