113 gram boter, op kamer temperatuur
201 gram kristalsuiker
2 eieren
1 theelepel vanille
224 gram bloem
½ theelepel zuiveringszout
¼ theelepel bakpoeder
¼ theelepel zout
120 ml zure room
120 ml champagne, prosecco of een andere
bubbelende wijn.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Doe de boter en de suiker in een beslag kom en mix dit tot het een licht
en luchtig beslag is. (het liefst in een beslag kom met een vast mixer erboven)
Doe vervolgens een voor een de eieren, na elk ei weer goed het beslag mixen.
Doe de vanille erbij en mix dat er ook goed doorheen.
Doe in een andere beslag kom de bloem, het zuiveringszout, de bakpoeder
en het zout. Meng dit door elkaar en zet het weer even aan de kant.
In weer een andere beslagkom, doe de champagne en de zure room bij
elkaar en mix dit tot het een geheel is. Het zal een beetje gaan bubbelen.
Doe vervolgens bij het eerste beslag wat je geklopt hebt en aan de kant
gezet hebt, het bloem mengsel en het champagne mengsel. Belangrijk is wel dat
je om en om een beetje van beiden toevoegt. Dus bijvoorbeeld eerst een beetje
van het bloem mengsel, vervolgens een beetje van het champagne mengsel en ga zo
maar door. Belangrijk is wel te beginnen en eindigen met het bloem mengsel.
Tijdens het toevoegen, blijf het beslag mixen en je zal merken dat het beslag
wat eerst nog luchtig was steeds dikker zal worden.
Vul uiteindelijk de cupcake bakvormpjes en bak
ze ongeveer 17 tot 22 minuten in de voorverwarmde oven. Als ze klaar zijn, zet
ze dan even aan de kant om ze te laten rusten terwijl jij verder gaat met de
crème vulling.
Wat heb je nodig voor de champagne crème
vulling:
120 ml (slag)room
120 ml champagne of prosecco
2 eetlepels maizena
5 eetlepels kristalsuiker
1 ei
2 eidooiers
2 eetlepels ongezouten boter
1 theelepel vanilla
Neem een beslagkom en mix de maizena door de helft van de (slag)room.
Doe het resterende deel van de (slag)room in een sauspannetje samen met
de suiker en de champagne, breng het aan de kook en haal het van het vuur af.
Voeg het hele ei en de 2 eidooiers toe aan het mengsel van de (slag)room
en de maizena. Doe 1/3 van het gekookte champagne mengsel erbij en blijf het
geheel roeren zodat het niet gaat koken. Zet het resterende deel van het
champagne mengsel (wat nog in het pannetje zit) weer terug op het vuur en breng
het weer aan de kook. Schenk vervolgens gelijkmatig het hete ei mengsel erbij
in het pannetje met het resterende champagne mengsel wat je weer terug hebt
gezet op het vuur. Blijf het geheel doorroeren tot het een dikke substantie
wordt. Haal het pannetje van het vuur af en klop de boter en de vanille
erdoorheen.
Snijd een rondje uit het midden van de cakejes
en vul die ruimte met de vulling die je net hebt gemaakt. Zorg dat de cakejes
mooi glad zijn van boven want er moet nog iets lekkers boven op.
Wat heb je nodig voor champagne icing.
235 ml en 1 eetlepel champagne of prosecco
226 gram boter op kamertemperatuur
301 gram poedersuiker
Doe 235 ml champagne in een klein sauspannetje.
Verwarm dit matig totdat er ongeveer 2 eetlepels champagne overgebleven zijn.
Doe dit in een ander schaaltje en laat het afkoelen. Mix de boter en de
poedersuiker samen tot het helemaal door elkaar gemengd is. Als de icing dik
maar luchtig is, doe de afgekoelde champagne en de losse eetlepel champagne
erbij en roer het geheel goed door. Versier de gevulde cupcakes met de icing en
decoreer het eventueel naar eigen smaak met leuke bolletjes of andere
versiersels.
Groetjes
Geen opmerkingen:
Een reactie posten